Programul acțiunilor culturale și sportive cu caracter național ale ANR pe anul 2022

 

Întrunit prin teleconferinţă în data de 14 aprilie a.c., Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Stabilirea programului acțiunilor culturale cu caracter național ale ANR pentru acest an după cum urmează:

– Concursul „Braille junior”, destinat elevilor din școlile pentru deficienți de vedere: în prima decadă a lunii mai, în organizarea Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj.

– „Pe meridianele culturii”: faza pe filială – 4 iunie; faza finală – 18 iunie, în organizarea filialei Hunedoara.

– Festivalul „Ion Blăjan”: faza finală – în prima jumătate a lunii iulie, în organizarea filialei Bacău. Rezultatele fazei pe filială trebuie comunicate până la data de 20 iunie.

– Finalele concursurilor braille, ediția 2020 (amânată din cauza pandemiei): 10 septembrie, în organizarea filialei Bistrița.

– „Imaginea ta contează”: faza pe filială – 24 septembrie; faza finală – 8 octombrie, în organizarea filialei Brașov.

– Concursul de creație literară „Carmen Sylva”: festivitatea de premiere – în prima decadă a lunii decembrie, la București. Lucrările (poezie și proză) trebuie trimise până la data de 1 noiembrie.

– Concursul „Tinere talente”, rezervat elevilor din școlile pentru deficienți de vedere: în prima jumătate a lunii noiembrie, în organizarea Liceului Special „ Sfânta Maria” din Arad.

  1. Stabilirea programului acțiunilor sportive cu caracter național ale ANR pentru acest an după cum urmează:

– Finala Campionatului de table: în a doua jumătate a lunii iunie, în organizarea filialei Satu Mare. Rezultatele fazei pe filială trebuie comunicate până la data de 30 mai.

– Finala Campionatului de șah: 29 august – 2 septembrie, în organizarea filialei Buzău. Rezultatele fazei pe filială trebuie comunicate până la data de 1 august.

– Finala Campionatului de goalball (2 turnee): turneul 1 – în cursul lunii septembrie în organizarea filialei Cluj; turneul 2 – în prima jumătate a lunii noiembrie, în organizarea filialei Satu Mare. Echipele care doresc să participe trebuie să se înscrie până la data de 1 august.

– Concursul de șah rapid „Memorialul Viorel Crăciun”: 28 mai, la București.